40 yıllık tecrübesiyle, misafirlerini ev konforunda
ağırlayan Sürmeli
İstanbul Hotel, Ramazan için hazırladığı
geleneksel iftar sofralarının keyfini, kanun nağmelerinin eşliğinde Ruga Brassarie’de yaşatıyor.
Ayrıcalıklı misafirperverliği ile ilgi gören Sürmeli
İstanbul Hotel, iftar sofrasının bereketini, Ruga Brasserie’nin
ferah teras bahçesinde, yenilikçi dokunuşlarıyla sunuyor.
Şef Uğur Alparslan’ın koordinatörlüğünde, Anadolu
topraklarından mevsiminde toplanan malzemelerle hazırlanan Sürmeli İstanbul Hotel Ramazan mönüsünde, modern yorumlarla
harmanlanan geleneksel Osmanlı mutfağının lezzetleri yer alıyor.
Osmanlı usulü
etli, vişneli yaprak sarma, özel meze çeşitleri gibi oldukça zengin seçeneklerle
başlayan iftar mönüsü, iç pilav ve
patlıcan beğendi eşliğinde kuzu incik, çam sakızı soslu levrek buğulama,
yoğurtlu pide ve İskender soslu tavuk şiş gibi her damak tadına hitap eden
ana yemeklerle devam ediyor. Zerde,
kaymaklı ekmek kadayıfı, cevizli baklava, saray muhallebisi gibi tatlı
çeşitleri de bu özel menünün tadı damaklarda iz bırakan lezzetlerinden…
Şerbetlerden fark yaratan çorbalara, yöresel iftariyeliklerinden
Osmanlı’nın en lezzetli yemeklerine kadar oldukça zengin bir menü hazırlayan Sürmeli
İstanbul Hotel, Ramazan’da
Tasavvuf müziği ve kanun nağmelerinin eşliğinde, eski günlerin keyfini yaşatan özel bir deneyim sunuyor.
www.surmelihotels.com
Sürmeli İstanbul Hotel
İftar Menüsü 2014 / (Kişi başı; 89.-TL+KDV)
v İftariyelikler
Geleneksel peynir çeşitleri, pastırma,
sucuk, hurma,kaymak, zeytin çeşitleri, Osmanlı usulü yaprak sarma,taze fasulye,Osmanlı’nın
önde gelen meze çeşitleri (ramazan
pidesi eşliğinde)
v Çorbalar
Özel
terbiyeli Kuzu Gerdan Çorbası,
veya
Patlıcan ve
nohutla zenginleştirilmiş Ekşili Mercimek Çorbası
v Sıcak Başlangıçlar
Osmanlı usulü
Etli-vişneli yaprak sarma,
veya
Ruga usulü
Kayseri mantısı,
veya
Gözleme çeşitleri
v Ana Yemekler
İç pilav ve
Patlıcan Beğendi eşliğinde Kuzu İncik
veya
Yoğurtlu
Pide ve İskender sosu Eşliğinde Tavuk Şiş,
veya
Sebze buketleri eşliğinde Çam Sakızı Soslu Levrek buğulama ,
v Osmanlı şerbet ve bozaları
Vefa bozası,Ahududu,Limon,Nar,Gül
v Tatlı Büfesi
Zerde, Kaymaklı
ekmek kadayıfı, Kabak
tatlısı, Sıcak irmik helvası, Saray Muhallebisi, Fırın sütlaç, Çilekli Güllaç Antep Fıstıklı Güllaç,Cevizli Baklava,incir tatlısı,Ayva tatlısı,Ruga Lokumu,Helva ,Kazandibi,Tavuk gögsü,Meyve Salatası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder