6 Haziran 2014 Cuma

SÜRMELİ İSTANBUL HOTEL’DEN GELENEKSEL İFTAR SOFRALARI


40 yıllık tecrübesiyle, misafirlerini ev konforunda ağırlayan Sürmeli İstanbul Hotel, Ramazan için hazırladığı geleneksel iftar sofralarının keyfini, kanun nağmelerinin eşliğinde Ruga Brassarie’de yaşatıyor.


Ayrıcalıklı misafirperverliği ile ilgi gören  Sürmeli İstanbul Hotel, iftar sofrasının bereketini, Ruga Brasserie’nin ferah teras bahçesinde, yenilikçi dokunuşlarıyla sunuyor.

Şef Uğur Alparslan’ın koordinatörlüğünde, Anadolu topraklarından mevsiminde toplanan malzemelerle hazırlanan Sürmeli İstanbul Hotel Ramazan mönüsünde, modern yorumlarla harmanlanan geleneksel Osmanlı mutfağının lezzetleri yer alıyor.


Osmanlı usulü etli, vişneli yaprak sarma, özel meze çeşitleri gibi oldukça zengin seçeneklerle başlayan iftar mönüsü, iç pilav ve patlıcan beğendi eşliğinde kuzu incik, çam sakızı soslu levrek buğulama, yoğurtlu pide ve İskender soslu tavuk şiş gibi her damak tadına hitap eden ana yemeklerle devam ediyor. Zerde, kaymaklı ekmek kadayıfı, cevizli baklava, saray muhallebisi gibi tatlı çeşitleri de bu özel menünün tadı damaklarda iz bırakan lezzetlerinden…


Şerbetlerden fark yaratan çorbalara, yöresel iftariyeliklerinden Osmanlı’nın en lezzetli yemeklerine kadar oldukça zengin bir menü hazırlayan Sürmeli İstanbul Hotel, Ramazan’da Tasavvuf müziği ve kanun nağmelerinin eşliğinde, eski günlerin keyfini yaşatan özel bir deneyim sunuyor.

www.surmelihotels.com




Sürmeli İstanbul Hotel İftar Menüsü 2014 / (Kişi başı; 89.-TL+KDV)

v İftariyelikler
Geleneksel peynir çeşitleri, pastırma, sucuk, hurma,kaymak, zeytin çeşitleri, Osmanlı usulü yaprak sarma,taze fasulye,Osmanlı’nın önde gelen meze çeşitleri (ramazan  pidesi eşliğinde)

v Çorbalar     
Özel terbiyeli Kuzu Gerdan Çorbası,
veya
Patlıcan ve nohutla zenginleştirilmiş Ekşili Mercimek Çorbası
  
v  Sıcak Başlangıçlar
Osmanlı usulü Etli-vişneli yaprak sarma, 
veya
Ruga usulü Kayseri mantısı,
veya
Gözleme çeşitleri

v  Ana Yemekler
İç pilav ve Patlıcan Beğendi eşliğinde Kuzu İncik
veya
Yoğurtlu Pide ve İskender sosu Eşliğinde Tavuk Şiş,
veya
 Sebze buketleri  eşliğinde Çam Sakızı Soslu Levrek buğulama ,

v Osmanlı şerbet ve bozaları
Vefa bozası,Ahududu,Limon,Nar,Gül

v  Tatlı Büfesi
Zerde, Kaymaklı ekmek kadayıfı, Kabak tatlısı, Sıcak irmik helvası, Saray Muhallebisi, Fırın sütlaç, Çilekli Güllaç Antep Fıstıklı Güllaç,Cevizli Baklava,incir tatlısı,Ayva tatlısı,Ruga Lokumu,Helva ,Kazandibi,Tavuk gögsü,Meyve Salatası


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder